Home » België » Xhoffraix: Drie valleien wandeling 14.4 Km LW

Xhoffraix: Drie valleien wandeling 14.4 Km LW

Een diavoorstelling is onderaan de pagina te vinden!

Deze prachtige drie valleien wandeling ligt in de ‘Hoge Venen’ en dat is ook te merken aan het vele water dat via kleine beekjes en riviertjes naar de rivier ‘La Warche’ stroomt.

Wij parkeerden de wagen aan de kerk van ‘Xhoffraix’ om de wandeling tegen de klok in te wandelen. Langs de oevers van een schilderachtig beekje daalt de wandeling af in de vallei van de rivier ‘La Warche’. Aan de oever van ‘La Warche’ is een steengroeve gelegen. Deze laten we links (rechts) liggen om de snelstromende rivier te volgen. Links en rechts kan men kleine beekjes - die van een hoger gelegen gebied komen - zien die de rivier voeden.

De wandeling volgt ‘La Warche’ tot aan de monding van de veenrivier ‘Ruisseau de Bayehon’ in de rivier ‘La Warche’. Dit stroompje staat bekend om zijn ‘Cascade de Bayehon’. Eens de waterval voorbij wordt via drassige wegen een oversteek gemaakt naar de vallei van het riviertje ‘Pouhon’ dat we volgen tot we in stijgende lijn via afgesloten weiden weer in ‘Xhoffraix’ aankomen. Dit laatste stuk moet werkelijk op de lijn gevolgd worden. Het pad is niet erg duidelijk en de afsluitingen van de weiden kunnen maar op een paar plaatsen (smalle doorgang of over de afsluiting) overgegaan worden.

Kortom een prachtige natuurwandeling met veel water, veel slijk, bruggetjes, smalle paden en toch wel wat avontuur. Wij hebben er in ieder geval van genoten.Drie Valleien Wandeling
Geografische data – 19,1 KB 439 downloads
Kaartje Drie Valleien Wandeling
PDF – 1,7 MB 259 downloads

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.