Home » België » Tielen-Herentals 17.2 Km ST

Tielen-Herentals 17.2 Km ST

Een diavoorstelling is onderaan de pagina te vinden!

Mooie wandeling die start aan het station van Tielen. De wandeling gaat eerst in Noordoostelijke richting waarbij we de Aa aan de mooie watermolen van Tielen oversteken. Later zullen we de Aa tweemaal volgen. We maken een ommetje in het bos 'Polderheide' van Gierle om langs te komen aan het IJssloeberke, het is een stevige wandeling, wat extra calorietjes kunnen dus geen kwaad. Na het ijsje komen we verderop bij de Aa uit die we voor ongeveer 1.3 km volgen. We komen aan de monding van de Grote Kaliebeek voorbij.

We verlaten de Aa om even verderop langs een kijkboerderij voorbij te gaan, voor wie nog niet genoeg had met een ijsje, hier staan automaten waar men rijstpap, platte kaas en dergelijke kan kopen. Er kan ook verse melk getapt worden.

Na deze tussenstop gaat de wandeling voor ongeveer 750 meter verder langs de relatief drukke Lichtaartsesteenweg, de bossen aan beide zijden van de weg zijn niet toegankelijk voor het publiek. Na deze kortstondige drukte komen we in het rustige natuurgebied Den Haert waar we ons weer snel geflankeerd weten door de Aa. Na 750 meter verlaten we de Aa om ons naar de bosbergen van Herentals te begeven. De wandeling gaat verder langs de toeristentoren 'De Paepekelders' waarvan men bij klaar weer ongeveer honderd torens kan zien.

Na al dit lekkers en moois is het tijd om ons via het Bloso sportcomplex naar het station van Herentals te begeven.GPX Tielen Herentals
Geografische data – 31,9 KB 106 downloads
Kaartje Tielen Herentals
PDF – 3,1 MB 87 downloads

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.