Home » België » Tielen Herentals 12.9 Km ST

Tielen Herentals 12.9 Km ST

Een diavoorstelling is onderaan de pagina te vinden!

Deze route werd aangemaakt met www.wandelknooppunt.be

Voor deze mooie wandeling werden wij door Dirk en Fons van VKSL (VriendenKring Station Lier) uitgenodigd mee te wandelen. Er waren ongeveer 23 aanwezigen.

De wandeling start aan de stopplaats van 'Tielen' naar 'Tielendorp' om van daar de 'Broekstraat' te volgen tot aan de overweg die overgestoken wordt om de 'Schorredonken' te volgen. Op 'Schorrendonken' krijgen we al onmiddellijk een prachtig uitzicht op de landelijke omgeving. Eens 'Schorrendonken' ten einde volgt de wandeling even de mooie 'Grote Kaliebeek' om linksaf via 'Cawinkel' terug naar het spoor te wandelen. Na deze korte route aan de Noord-west kant van het spoor 'Herentals-Turnhout' volgen we de rest van de route langs de Zuid-oost kant van het spoor.

Via 'Eindeke', het 'Vennepad' en de 'Lavendelweg' wordt het natuurgebied 'Grote Heide' doorkruist waarbij er langs het natuurreservaat ’Zwart Water’ gewandeld wordt.

Voor het middagmaal was er voor ons gereserveerd bij de ’Herentalse tennisclub Ter Heyde’ Na de heerlijke maaltijd zetten we de wandeling verder waarbij we langs de oevers van de 'Kleine Nete' naar 'Herentals' gingen. Let op de rechte lijn van de 'Kleine Nete', men kan op de kaart en in de natuur, de natuurlijke loop nog waarnemen. Ga zeker eens kijken naar de vistrap.

Wie nog niet genoeg heeft met deze wandeling kan de 'Historische stadswandeling Herentals' er bij doen.GPX Tielen Herentals 2
Geografische data – 22,7 KB 93 downloads
Kaartje Tielen Herentals 2
PDF – 3,1 MB 100 downloads

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.