Home » België » Lier Kessel 10.4 Km ST

Lier Kessel 10.4 Km ST

Een diavoorstelling is onderaan de pagina te vinden!

VKSL is weer eens op stap geweest. Deze keer zijn we vertrokken in het gezellige buffet van station Lier. Gewoonlijk wordt de dorst gelest na de inspanning maar wij begonnen er al direct mee, kwestie van niet droog te vallen onderweg.

Het regende op het moment dat we in het buffet zaten en het leek er op dat het een natte wandeling ging worden maar bij vertrek was het plots droog en bleven we tijdens de gehele wandeling gespaard van neervallend hemelwater.

Van het station wandelden we naar de Lierse vesten, een overblijfsel van de vroegere stadsmuren. Om langs een kort stukje 'Kleine Nete' en een oversteek via de spoorwegbrug het jaagpad langs het 'Netekanaal' te volgen. Helaas zijn we direct naar het kanaal gegaan en zijn daardoor een blik op het kasteel 'Heidebloem' misgelopen.

Na het kanaal voor ongeveer 1.5 km te hebben gevolgd verlieten wij het om weer de 'Kleine Nete' tot aan 'Taverne De Beemden' te volgen waar er voor ons een plaatsje gereserveerd was. Na de pintjes (alweer) ging de tocht verder door het mooie provinciaal groendomein 'Kesselse Heide' naar het fort van 'Kessel'. Bij het oversteken van de parking van 'Taverne De Beemden' werden wij getrakteerd op een natuurlijk spektakeltje, een zwerm bijen had de korf verlaten en was bezig zich te nestelen in een boom vlak boven de wagen van de Leo. Een filmpje hiervan is onderaan deze pagina te zien.

De gedachte aan een lekker frietje lokte ons naar het frituur 'Pat@je', waarna we met onze verkregen schat naar het café 'Torenven' aan de overkant trokken om ons nog maar eens achter een frisse pint te zetten.

Toffe wandeling met toffe mensen.GPX Lier Kessel
Geografische data – 24,6 KB 150 downloads
Kaartje Lier Kessel
PDF – 3,3 MB 119 downloads

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.