Home » België » Postel Wandeling 2 6.44 Km LW

Postel Wandeling 2 6.44 Km LW

Een diavoorstelling is onderaan de pagina te vinden!

Prachtige natuurwandeling te Postel. De wandeling verloopt voor het grootste gedeelte door de schaduwrijke bossen van Postel.

Postel is een woongebied van de Kempense gemeente Mol, in de Belgische provincie Antwerpen.

Postel is tegen de Nederlandse grens aan gelegen; de afstand tot het Nederlandse Reusel is daardoor kleiner dan de afstand tot Mol-centrum. Het heeft een oppervlakte van 44,43 km² en telt 210 inwoners (31 december 2010). Binnen de gemeente Mol is het daarmee het gehucht met de grootste oppervlakte en met het geringste aantal inwoners.

Het gehucht bestaat voornamelijk uit bossen, natuurgebieden en grote landbouwbedrijven waarvan er enkele gespecialiseerd zijn in het telen van graszoden.

Abdij

Postel is voornamelijk bekend om zijn Norbertijner abdij. Deze abdij van Postel was van 1138 tot 1613 een priorij die onderhorig was aan de abdij van Floreffe. Daarna werd ze een zelfstandige abdij. In de Franse tijd werd de abdij gesloten. Vanaf 1797 was het complex enige decennia privébezit, tot er in 1847 besloten werd om het aan de kloosterlingen terug te geven. In dat jaar keerden dan ook de Norbertijnen terug.

Abdij van Postel

De abdijkerk dateert uit de 12e eeuw. Deze werd oorspronkelijk gebouwd in romaanse stijl met enkele latere gotische toevoegingen. De toren is gebouwd in Barokstijl.

De Abdij van Postel is sinds 1960 ook bekend om het gelijknamige bier, dat overigens in Opwijk wordt gebrouwen. Van 1611 tot ongeveer 1943 werd, met tussenpozen, in de abdij zelf bier gebrouwen voor eigen gebruik. Ook een kaas is naar Postel genoemd.

Meer informatiePostel Wandeling 2
Geografische data – 16,3 KB 84 downloads
Kaartje Postel Wandeling 2
PDF – 402,3 KB 90 downloads

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.