Home » België » Mol-Geel-Retie Sassenwandeling 11.5 Km LW

Mol-Geel-Retie Sassenwandeling 11.5 Km LW

Een diavoorstelling is onderaan de pagina te vinden!

Prachtige, gevarieerde, natuur- knooppuntenwandeling die start aan de Castelsebaan te Mol. Ze gaat langs sas 7 te Geel. Onder normale omstandigheden zou men iets kunnen nuttigen in Brasserie Sas 7 maar door covid-19 zijn alle horecazaken gesloten. Het kanaal wordt via een brug, die enkel toegankelijk is voor traag verkeer, overgestoken.

De wandeling gaat verder door de landelijke omgeving naar het Prinsenpark te Retie dat we even aan de rand volgen om naar het Kanaal van Bochelt naar Herentals terug te keren. Aan sas 6 te Mol - waar ook een eetgelegenheid met de naam Sas 6 te vinden is - wordt het kanaal overgestoken via de sluisdeuren. Waarna men even de Boeretang volgt om de mooie bossen SCK*CEN/VITO in te duiken om 3 km later terug op de Castelsebaan uit te komen die men nog even volgt om de lus rond te maken.

Wie niet genoeg heeft aan al het moois dat er te zien is tijdens deze wandeling kan even halt houden bij de vogelkijkhut aan de Kattesteertvijver te Retie.

De wandeling volgt ook een gedeelte van de mooie Streek-GR Mol-om. Deze is gemarkeerd met een rood-geel teken.Mol Geel Retie Sassenwandeling
Geografische data – 26,4 KB 135 downloads
Kaartje Sassenwandeling
PDF – 714,6 KB 151 downloads

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.