Home » België » Kasterlee "Hoge Rielen" 15.5 Km LW

Kasterlee "Hoge Rielen" 15.5 Km LW

Een diavoorstelling is onderaan de pagina te vinden!

Volgens het reglement mogen er op het domein 'Hoge Rielen' geen honden binnen. We wisten het niet en zijn er gewoon zonder controle doorgewandeld met de hond.

Mooie gevarieerde wandeling. Wij parkeerden de wagen in de Beukendreef aan de brug van de N19G en wandelden de route tegen de klokrichting in. Wat een goede beslissing was. Eerst krijgt men een aantal kilometers verharde grond onder de voeten, later wisselt het meer met onverhard. Het is in ieder geval een wandeling die niet snel verveeld.

Wikipedia zegt het volgende over Kasterlee; "Kasterlee is een plaats en gemeente in de Belgische provincie Antwerpen. De gemeente telt ruim 18.000 inwoners. Ze ligt in de Kempen op een hoogte van 18 meter. Kasterlee behoort tot het gerechtelijk kanton Geel en kieskanton Herentals.
Naast Kasterlee zelf behoren ook de deelgemeenten Lichtaart en Tielen tot de gemeente Kasterlee. Het gehucht Terlo sluit in het oosten aan op de bebouwing van Kasterlee-dorp, het gehucht Houtum doet dit in het zuiden."

Het laatste stuk van de wandeling gaat door de "Hoge Rielen". Ook volgens Wikipedia het volgende; "De Hoge Rielen is een jeugdverblijfscentrum van 230 ha in Kasterlee dat eigendom is van de Vlaamse Gemeenschap en in haar opdracht wordt beheerd door de vzw ADJ. Verschillende groepen kunnen er tegelijkertijd te gast zijn in 17 paviljoenen en op de kampeergronden.

Op dit oude militaire domein staan vele loodsen die dienstdeden als munitie-opslagplaats. Velen zijn ondertussen herbouwd tot educatieve lokalen of slaappaviljoenen. In 1999 ontwikkelde toenmalig Vlaams bouwmeester Bob Van Reeth een langetermijnvisie voor het domein. Uit verschillende studiebureaus werd nadien Secchi & Vigano geselecteerd om een masterplan te ontwikkelen. Momenteel is dit masterplan in uitvoering." GPX Kasterlee Hoge Rielen
Geografische data – 40,0 KB 62 downloads
Knooppuntenkaartje Kasterlee
PDF – 681,9 KB 76 downloads

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.