Home » België » Borgloon Bloesemtocht 16.5 Km LW

Borgloon Bloesemtocht 16.5 Km LW

Een diavoorstelling is onderaan de pagina te vinden!

Voor deze mooie bloesemwandeling hebben we afgekeken van de "Wandelclub Goldenstar Borgloon". We kozen daarvoor hun "Bloesemwandeling van 14 km". We hadden ze graag wat langer en pasten de wandeling aan tot 16.5 km. Voor deze aanpassing maakten we gebruik van een stukje GR 564 en de plaatselijke wandeling oranje bol van Mettekoven. Ook de GR 128 wordt regelmatig gevolgd en wie GR routes kent weet gewoon dat daar, als het kan, de mooiste wandelpaden voor gebruikt worden.

Het kasteel Hulsberg kan tijdens deze wandeling langs alle kanten bewonderd worden, het werd in 1882 gebouwd in eclectische stijl op de kluissite op de Hulsberg, één van de hoogste punten in Borgloon. Door zijn hoge ligging domineert het kasteel zijn omgeving en is in de wijde omtrek is zijn silhouet een referentiepunt.

De wandeling verloopt nogal veel over verharde wegen maar dat kan men verwachten tussen boomgaarden. De bloesems en de mooie uitzichten maken veel goed. Wij deden deze wandeling op zondag, het was dus behoorlijk druk maar ook dat is te verwachten, zeker tijdens de bloesemtijden.GPX Borgloon Bloesemtocht
Geografische data – 29,0 KB 74 downloads
Kaartje Borgloon Bloesemtocht
PDF – 1,1 MB 78 downloads

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.