Home » België » Diest > Houterenberg Tessenderlo 16.1 Km LW

Diest > Houterenberg Tessenderlo 16.1 Km LW

Een diavoorstelling is onderaan de pagina te vinden!

Voor deze mooie knooppuntenwandeling dachten wij de wagen te parkeren op de ruime parking van Happyland op de Tessenderloseweg maar dat viel tegen. Het was zondag en de parking was potdicht afgesloten. Dan maar de wagen geparkeerd in één van de straatjes op de wandeling zelf. Ook dat was even zoeken. Wie op zeker wil spelen kan parkeren aan het kerkhof van Engsbergen of op de parking van VK Penarol Engsbergen in de Lindenstraat.

De wandeling is heel landelijk met redelijk wat bossen. Ze verloopt voor ongeveer 9 km over onverharde wegen. De verharde wegen zijn autoluw. Onderweg komt men door het natuurgebied "Houterenberg". Wie hier graag meer over leest kan hier een informatieve folder downloaden.

Men komt ook aan "De Engsbergse Molen" voorbij.

Van deze stenen bovenkruier is alleen de romp nog bewaard gebleven. Het was een berg- of beltmolen, die in 1826 werd opgericht. In 1930 werd de kap van de molen afgerukt in een storm. In 1978 werd het resterende gedeelte aangekocht door de gemeente Tessenderlo.GPX Diest > Houterenberg Tessenderlo
Geografische data – 50,4 KB 81 downloads
Knooppuntkaartje Diest
PDF – 829,0 KB 109 downloads
Kaartje Diest
PDF – 1,9 MB 54 downloads

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.