Home » België » Geetbets: Aronsthoek 17.8 Km LW

Geetbets: Aronsthoek 17.8 Km LW

Een diavoorstelling is onderaan de pagina te vinden!

Voor deze mooie, landelijke wandeling reden we met de wagen tot aan de Sint-Pauluskerk te Geetbets. In de Dorpstraat naast de kerk is een kleine parking. In de voortuin van de pastorie is een Japanse notenboom te zien.

Om deze wandeling uit te stippelen maakten wij hoofdzakelijk gebruik van het knooppuntennetwerk. Omdat het netwerk stopt aan het “natuurgebied Aronsthoekintegreerden wij een deel van de “Aronsthoekwandeling” maar omdat die bijna helemaal opgenomen is in het knooppuntennetwerk is de bewegwijzering weg. We konden nog wel het natuurgebied in en uit en ergens halverwege ziet men nog de oude bewegwijzering. Wij gingen het natuurgebied via een poortje binnen aan pijl 1 (zie kaartje) en er uit aan pijl 2 via een prikkeldraadafsluiting die gemakkelijk weg te nemen en terug te zetten is. Het is een mooi stukje natuur met grazende galloway-runderen die - wegens pad onbekend - bijna geen wandelaars zien.

De “Aronsthoek” kan behoorlijk nat zijn bij hevige regen en zeker in de winter. Mensen die daar regelmatig komen wisten ons te vertellen dat zelfs laarzen niet voldoende zijn. Nu, mei 2021 was het droog. Overal is te zien dat het land rond Geetbets overstromingsgevoelig gebied is.

Verder komt men tijdens de wandeling door het mooie apparteWarandebos”. Ook het “kasteel van Bets” is een bezoekje waard.

Kortom, een mooie gevarieerde wandeling met hier en daar wat autoluwe verharde wegen.GPX Geetbets
Geografische data – 28,4 KB 63 downloads
Kaartje Geetbets
PDF – 1,8 MB 67 downloads

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.