Home » Luxemburg

Luxemburg


Luxemburg is een klein maar prachtig land. Het is een wandelparadijs bij uitstek, overal vindt je goed verzorgde bewegwijzering. In de infokantoren maar ook gewoon langs de weg bij vertrekpunten kan je informatie vinden over wandelingen.

De liefhebbers van het openbaar vervoer kunnen volop genieten van het gratis openbaar vervoer. Enkel 1ste klas is te betalen.

Van iedere route is, op deze site, een GPX bestand (Geografische data) te downloaden. Dit bestand is op de slimme telefoon te gebruiken met een GPX app!

Wij besteden veel aandacht aan de toegankelijkheid van onze routes. Voor onze wandelingen gebruiken wij de meest uiteenlopende bewegwijzeringen, wandelnetwerken, Grote routepaden, plaatselijke wandelwegen, enz. Zo zijn wij altijd zeker dat we niet op privédomeinen terecht komen.

Wie graag goed bewegwijzerde wandellussen heeft kan het best gebruik maken van de prachtige routes van Circuit-Autopédestres. Ze zijn bewegwijzerd met een blauw vlagje op een witte achtergrond of met de nieuwe bewegwijzering een blauwe ruit op een witte achtergrond. Deze laatste is naar twee kanten bewegwijzerd. klik op de afbeelding om te vergroten.

In het jachtseizoen (oktober, november, december) kan men nogal eens voor afgesloten wegen en paden komen te staan. Op de site van map.geopartail.lu kan je alle drijfjachten die in Luxemburg georganiseerd worden vinden. Zo kan je min of meer zien of je wandeling toegankelijk is of niet. Het inladen van de site heeft wat tijd nodig, zeker met een trage internetaansluiting.

LW = luswandeling

ST = stationswandeling


Klik in het kaartje op de route voor informatie en een link naar de downloadpagina.