Home » Luxemburg » Bourscheid C 17.8 Km LW ST

Bourscheid C 17.8 Km LW ST

Een diavoorstelling is onderaan de pagina te vinden!

Dit is zeker en vast een wandeling voor geoefende wandelaars. Starten kan aan de kerk van ‘Bourscheid’ om af te dalen via de ‘piste cyclable de la Sûre Moyenne’ tot in ‘Goebelsmühle’ waar de ‘Sûre’ overgestoken word. De wandeling gaat verder langs het station van ‘Goebelsmühle’ waar de liefhebber van het openbaar vervoer de tocht eventueel kan starten. Via smalle paden word tegen de flank van de ‘Sûre’ opgewandeld om dan weer een paar kilometers verder af te dalen naar het gehucht ‘Unterschlinder’.

Langs de ‘Sûre’ volgen we de N27 voor ongeveer 300 meter om vervolgens weer langs de flank te stijgen tot het dorpje ‘Lipperscheid’. Van ‘Lipperscheid gaat het verder naar ‘Michelau’. Onderweg kan er volop genoten worden van de mooie uitzichten op de vallei van de ‘Sûre’, het kasteel van ‘Bourscheid, ‘Bourscheid’ zelf en natuurlijk de prachtige natuur die hier volop aanwezig is. Te ‘Michelau’ wordt de ‘Sûre’ weer overgestoken via een voetgangersbrug die naast een spoorwegbrug ligt. Vanaf dit punt is het alweer een behoorlijke klim tot in ‘Bourscheid’.

De wandeling passeert op dit laatste deel het kasteel van ‘Bourscheid’ dat zeker een bezoek waard is. Als je dan nog zin hebt natuurlijk. Geen zin? Niet erg, het staat er al van in de 11de eeuw en zal er nog wel een paar dagen blijven staan.Bourscheid C
Geografische data – 20,4 KB 80 downloads
Kaartje Bourscheid C
PDF – 2,2 MB 67 downloads

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.