Home » Luxemburg » Hoffelt 12.4 Km LW

Hoffelt 12.4 Km LW

Een diavoorstelling is onderaan de pagina te vinden!

Mooie wandeling die start te ‘Hoffelt’. Een goede 100 meter van de vertrekplaats duiken we de vallei van de ‘Kaleburnbach’ in. Dit is niet zo maar een vallei, rond 1800 vatte men het plan op de ‘Maas’ met de ‘Moezel’ te verbinden. Dit plan werd in 1839 opgegeven, in het kunstmatige dal kan men nog duidelijk zien wat de uitgravingswerken nagelaten hebben. Eens het dal verlaten gaan we richting ‘Luxemburg-Belgische’ grens waar we volgens de kaart voor ongeveer 2km pal op de grenslijn lopen.

We verlaten de grens om naar de ‘Helzinger Klaus’ te wandelen. Dit is een mooie kapel met een bron in de nabijheid. Volgens de overlevering zou deze bron heilzame eigenschappen bezitten. Van heinde en ver komen er pelgrims naartoe. Zo is er een ritueel bekend, voor mensen die op late leeftijd nog wilden trouwen, dat men moest uitvoeren om aan een geliefde te komen. Men moest drie maal rond de kerk lopen en drie maal met het hoofd tegen een boom slaan en blootsvoets in de bron springen en drie maal luid op de naam van de eventuele geliefde luid op roepen. Wanneer men van de bron dronk zou men vruchtbaar worden.

Verder heeft men tijdens deze wandeling mooie uitzichten op het nabije dorp ‘Hachiville’. Laat zeker niet na de prachtig versierde kerk van ‘Hachiville’ te bezoeken.Hoffelt
Geografische data – 9,4 KB 76 downloads
Kaartje Hoffelt
PDF – 855,4 KB 78 downloads

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.