Home » Luxemburg » Esch-sur-Sûre E4 8.6 Km LW

Esch-sur-Sûre E4 8.6 Km LW

Een diavoorstelling is onderaan de pagina te vinden!

Esch-sur-Sûre (Luxemburgs, Duits: Esch-Sauer) is een gemeente in het Luxemburgse kanton Wiltz. De gemeente heeft een totale oppervlakte van 51,25 km2 en telde 272 inwoners op 1 januari 2007.

Esch-sur-Sûre is gelegen aan de Sûre. Nabij de plaats is een groot stuwmeer in deze rivier aangelegd. Toerisme is een belangrijke bron van inkomsten voor de gemeente. Op een hoogte staat een kasteelruïne uit de 10e eeuw met een panoramisch uitzicht over Esch-sur-Sûre en de gelijknamige rivier. Vlak bij het stadje liggen aan het riviertje twee grote campings. Het water is er ijskoud, zelfs in de zomer : het is het onderwater van het hoger gelegen stuwmeer. Men kan beter in het stuwmeer zwemmen, want het is ook gelijk een recreatieoord.

Deze wandeling is een gedeelte van de plaatselijke wandeling E4 van Esch-sur-Sûre die ongeveer 23 km lang is. De wandeling start op de parking aan de ingang van het dorpje. Ze begint met een pittige klim via trappen achter het hotel 'Le Postillon' waarna men het kerkhof van E-s-S passeert om nog even te stijgen om het bos in te duiken om er pas aan de N15 terug uit te komen.

Ondertussen blijft men op gelijke hoogte, geen zware klimmen meer, enkel nog dalen. Na de N15 overgestoken te hebben gaat men richting 'Heiderscheidergrund' waar men het mooie octogonale kerkje kan bewonderen. Hier wijkt de wandeling even af van de bewegwijzering om een doorsteekje te maken waarna de bewegwijzering weer gevolgd kan worden. De wandeling gaat verder over 'camping Bissen' om daarna de oever van de 'Sûre' te volgen langs het stuwmeer van 'E-s-S' en 'camping Im Aal' tot het vertrekpunt.Esch sur Sûre E 4
Geografische data – 33,4 KB 60 downloads
Kaartje Esch sur Sûre E 4
PDF – 1,9 MB 81 downloads

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.