Home » Luxemburg » Bonnevoie 7.83 Km LW

Bonnevoie 7.83 Km LW

Een diavoorstelling is onderaan de pagina te vinden!

Prachtige, gevarieerde wandeling te Bonnevoie, uit het boekje Circuits Auto-pédestres. Deze wandeling staat als licht genoteerd maar kent toch wel een paar behoorlijke stijgingen, meestal via trappen.
Bonnevoie is een dorp dat ten zuidoosten van de hoofdstad van Luxemburg gelegen is.

Startpunt: Rue Auguste Charles (vlakbij de Alzette-brug tussen Bonnevoie en Hamm). Beoordeling: licht

Beschrijving: Tijdens deze wandeling komt men voorbij één van de meest interessante bezienswaardigheden uit het industriële verleden, de indrukwekkende gebouwen van de 'Schleifmillen'. In deze fabriek, gesticht in 1766, werden versterkte stalen gereedschappen geproduceerd met behulp van hydraulische energie. In 1828 werd de infrastructuur getransformeerd en de 'Schleifmillen' werd de belangrijkste textielfabriek in het land. De route volgt de Alzette, naar de 'Gantebeensmillen'. Het keert terug naar het beginpunt langs beboste heuvels met uitzicht op de vallei van de Alzette.
Bezienswaardigheden: Dicht bij Bonnevoie, Howald en het centraal station, de vallei van de Alzette is vrij idyllisch. Dankzij het 10 km lange Luxemburg-Hesperange fietspad is deze rustige plek een vrij populair recreatiegebied geworden.Bonnevoie
Geografische data – 24,4 KB 51 downloads
Kaartje Bonnevoie
PDF – 2,1 MB 53 downloads

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.