Home » Luxemburg » Steinheim R8 8.81 Km LW

Steinheim R8 8.81 Km LW

Een diavoorstelling is onderaan de pagina te vinden!

Steinheim (Luxemburgs: Steenem) is een plaats in de gemeente Rosport en het kanton Echternach in Luxemburg. Steinheim telt 532 inwoners (2001).

Prachtige plaatselijke wandeling die start aan de ruime parking van de brandweerkazerne te 'Steinheim'. Na de N10 over te steken volgt deze route eerst een kleine verkenningstocht door 'Steinheim'. Een korte blik op de rivier 'Sûre' is de wandelaar wel gegund om dan via steegjes terug naar de N10 te gaan.

Nadat de N10 weer overgestoken is mag men een pittige klim verwachten. Deze voert je langs de 'Deutsch-Luxembourgischer Felsenweg'. Felsen zijn rotsformaties en die krijgt men in allerlei vormen en maten te zien. Deze regio noemt men dan ook niet voor niks 'Klein Zwitserland'.

Na al het gepuf en gezweet komt men op een plateau waar je op een prachtig 360° uitzicht getrakteerd wordt. Het plateau wordt overgestoken via slijkerige paden en verlaten via een verharde weg die de wandelaar naar het volgende bos brengt. Ondertussen, je raadt het al, prachtige uitzichten op de omgeving. Eens het bos in mag men weeral rekenen op mooie rotsformaties.

Bijna op het einde van deze wandeling moesten wij, wegens werken, van de bewegwijzering afwijken. De route is gelogd zoals wij hem gewandeld hebben. Je mag natuurlijk de bewegwijzering 'R8' blijven volgen.Steinheim R 8
Geografische data – 11,6 KB 60 downloads
Kaartje Steinheim R 8
PDF – 1,6 MB 60 downloads

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.