Home » Luxemburg » Gostingen 13.7 Km LW

Gostingen 13.7 Km LW

Een diavoorstelling is onderaan de pagina te vinden!

Weer een prachtige wandeling van 'Circuits auto-pédestres au Luxembourg'. Deze route is bewegwijzerd met blauwe vlagjes op witte achtergrond. Het vertrek is normaal in 'Gostingen' maar wij parkeerden de wagen in een straatje achter de kerk van 'Beyren'.

'Beyren' is een plaats in de gemeente Flaxweiler en het kanton Grevenmacher in Luxemburg. 'Beyren' telt 294 inwoners (2001). Even verderop de wandeling komt men voorbij het voetbalterrein van 'Beyren' waar men nog meer parkeergelegenheid vindt. Van daar duiken we het 'Groussebësch' in. Een mooi bos waar men door moet om tot het gehucht 'Kapenaker' te komen.

Dit gehuchtje telt maar een paar huizen. De wandelaar word meteen getrakteerd op een prachtig uitzicht op de omgeving. Van 'Kapenaker' gaat het richting CR 143 die men oversteekt om door het bos naar 'Gostingen' te wandelen.

'Gostingen' (Luxemburgs: Gouschteng) is een plaats in de gemeente Flaxweiler en het kanton Grevenmacher in Luxemburg. Gostingen telt 323 inwoners (2001).

Eens het bos uit krijgt men een prachtig uitzicht op het dorp 'Gostingen' en de wijngaarden in de omgeving. Vanaf 'Gostingen' stijgen we naar een plateau dat ongeveer 90 meter hoger ligt. Vanaf hier wordt de wandelaar voortdurend getrakteerd op prachtige uitzichten over de omgeving.

Opvallend tijdens deze wandeling zijn de vele kruisen die op kruispunten te vinden zijn.

Onze mening? Eén van de mooiste wandelingen die wij in Luxemburg deden. Door het vele stijgen en dalen kan men dit best een pittige wandeling noemen.Gostingen
Geografische data – 13,1 KB 61 downloads
Kaartje Gostingen
PDF – 967,8 KB 61 downloads

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.