Home » Luxemburg » Heiderscheid Drie Valleien Wandeling 18.5 Km LW

Heiderscheid Drie Valleien Wandeling 18.5 Km LW

Een diavoorstelling is onderaan de pagina te vinden!

Deze prachtige wandeling deden we op 20-07-2021. Vertrekken kan van aan de parking van camping Fuussekaul te Heiderscheid. Voor de route maakten wij gebruik van het splinternieuwe wandelnetwerk "Leader project" van Noord Luxemburg. Informatie en een link naar de wandelingen zijn te vinden op de site van visit Eislek.

Wij liepen deze wandeling kloksgewijs en daalden eerst af in de valei van de "Méchelbaach", die overgestoken wordt via een metalen, smalle balk die dienst doet als brugje. Waarna weer gestegen wordt naar de "Schosselbierg". Er volgt weer een afdaling tot in de vallei van de "Turelbach", die men oversteekt en verlaat om de weg opwaarts te volgen, tot men weer bij de "Turelbach" aankomt om ze geruime tijd te volgen.

De schilderachtige vallei van de "Turelbach" laat men voor wat ze is om naar "Merscheid te stijgen. Dit mooie dorpje wordt doorkruist om een zandweg te volgen die de wandelaar naar "Karelsbur" brengt. Daar is te midden van het beekje "Lirbech" een oude goed onderhouden wasplaats te vinden. Van daar wordt de prachtige vallei van de "Lirbech" gevolgd tot het weer tijd wordt om te stijgen naar camping Fuussekaul waar het allemaal begonnen is. Deze wandeling toch. ;o)GPX Drie Valleien Wandeling
Geografische data – 32,8 KB 51 downloads
Kaartje Heiderscheid Drie Valleien Wandeling
PDF – 1,5 MB 42 downloads

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.