Home » Luxemburg » Colmar Berg CB 1 - 10.8 Km LW ST

Colmar Berg CB 1 - 10.8 Km LW ST

Een diavoorstelling is onderaan de pagina te vinden!

Deze mooie wandeling deden we op 30-07-2021. Vertrekken kan van aan de parking aan de ‘Rue Homecht’ of van ‘An Der Sang’, een straat met aan één zijde een ruime parkeerstrook. Men kan er ook een stationswandeling van maken maar dan komt er een kilometer extra bij.

Voor de route maakten wij gebruik van het splinternieuwe wandelnetwerk "Leader project" van Noord Luxemburg. Informatie en een link naar de wandelingen zijn te vinden op de site van visit Eislek.

Bij vertrek aan de parking van ‘Rue Homecht’ heeft men al direct een mooi zicht op het Kasteel Berg. Het kasteel is de hoofdresidentie van de Groothertog van Luxemburg.

De wandeling verloopt eerst over een verhard pad dat een stukje langs de oever van de ‘Alzette’ loopt om vervolgens langs het geboortehuis van Rene Mertzig (1911-1986), een Luxemburgse componist te gaan.

Waarna ze het bos in duikelt om er pas 10 km verder uit te komen. Ondertussen volgt men de ‘Schwartzbaach’, waarna men de ‘Helmeschbaach’ volgt. In de vallei van de ‘Helmeschbaach’ zijn een paar dammen opgeworpen waardoor er mooie vijvers ontstaan zijn. Door de afwisselende vegetatie gaat het bos niet vervelen.

Kortom, een prachtige natuurwandeling.Colmar Berg CB 1
Geografische data – 27,8 KB 25 downloads
Kaartje Colmar Berg CB 1
PDF – 2,0 MB 28 downloads

« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.